Recept Gevulde paprika's met aardappel en champignons


Ingrediënten:

100 gr plakjes ontbijtspek

1 el olie

2 aardappels

100 gr champignons in schijfjes

2 grote rode paprika's

zout

1 klein blikje (210 gr) doperwten

 

 

 

/ Gevulde paprika aardappel recept - recept groente, aardappel

 

 

Bereiding:

Bak het spek bij matige hitte uit. Schep de uitgebakken stukjes spek uit de pan in een kommetje en verbrokkel ze.

Voeg de olie bij het achtergebleven spekvet en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en verwarm ze, al roerende, even mee. Doperwten erbij en warm houden.

Snij de paprika's overdwars doormidden en snij de zaadlijsten met de zaden er uit. Kook de paprika's in water met zout 5-7 minuten en laat ze uitlekken. Leg ze in een zeef of vergiet op de pan met het kookvocht dek deze af met het deksel om ze warm te houden. Vul de paprikahelften met het aardappelmengsel en strooi er de uitgebakken spekstukjes overheen.